När man blir en grupp av människor som är intresserade av samma saker så är det ofta jag upptäcker att fastän vi är intresserade av samma saker, så har vi helt olika sätt att närma oss det, och att arbeta med det.

På kursen i kreativt skrivande hamnade vi en diskussion kring bearbetning. Själv har jag ganska extrema erfarenheter, jag har texter som är 15 år gamla eller mer som jag fortfarande plockar fram då och då för att jobba vidare med. Ändra ett komma, byta ut ett ord. Men ändå, trots alla åren som har gått så känns det inte färdigt. Andra på kursen skriver texten i flöden och ser i princip aldrig tillbaka och blir färdiga när de sätter sista punkten.

Hoppas någonstans att jag ska kunna släppa på min kontroll när det gäller det skönlitterära skrivandet något. Att några omgångar med bearbetningar duger, och sedan får det räcka. För att kunna lösa upp den där knuten så är min tanke helt enkelt att publicera en del dikter, noveller och prosastycken här på bloggen. Genom åren har en del skickats in till tävlingar, och fått nobben, och sedan  blivit liggande. För att plockas fram, och så flyttar jag ett komma, byta ut ett ord.

Jag har ingen tydlig linje eller tema i mitt skrivande. Ibland blir det skräck (alltså, jag gillar inte det svenska ordet för genren - men nu är det vi kallar det), humor, romantik och så vidare. Och jag har tampats med att jag inte kan bestämma mig för vad det är jag ska skriva. Men slutsatsen jag till  är att det spelar ingen roll. Jag skriver för att jag vill och måste. Det blir vad det blir.